Onverwacht: razend populair spel Fortnite accepteert nu de cryptocurrency Monero

Fortnite, een spel dat meer dan 200 miljoen geregistreerde spelers heeft, accepteert vanaf vandaag Monero. Dat heeft het team achter de cryptocurrency bekend gemaakt in een tweet. Retail Row, het moederbedrijf van Fortnite, gebruikt voor het accepteren van Monero de betaaldiensten van GloBee.

Globee ondersteunt naast Monero ook betalingen met meer gangbare cryptocurrencies, zoals Ripple, Ethereum, Bitcoin en Litecoin. In de cryptocurrency wereld werd enigszins verbaasd gereageerd dat er uitsluitend is gekozen voor de privacy coin Monero. Toch zijn veel mensen ook blij met de erkenning van cryptocurrency als betaalmiddel door zo’n groot bedrijf.

Fortnite is een spel waarbij honderd spelers op een eiland worden achter gelaten. Daar moeten zij met elkaar vechten om zo als enige over te blijven en daarmee het spel te winnen. In het spel kunnen esthetische aankopen gedaan worden, zoals outfits of nieuwe danspasjes. Veel spelers maken hier gebruik van, en dat kunnen zij vanaf vandaag dus ook met Monero doen.

De prijs van Monero steeg vandaag van 48,09 dollar naar 53,11. Daarmee was zij overigens niet de grootste stijger van de altcoins. De hele cryptocurrency markt stond vandaag in het groen en andere munten uit de top 20, zoals Ethereum en IOTA, boekten eveneens aanzienlijke winsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *